Hur upphovsrättslobbyn skadar förtroendet för demokratin

24 april, 2019

”Upphovsrättsdirektivet är ett av de EU-direktiv som mött störst folkligt motstånd någonsin. Miljontals namnunderskrifter, hundratusentals demonstranter och tiotusentals mail har kommit från medborgare som i flera fall för första gången satt sig in i hur EU fungerar och vad man beslutar. För många är detta deras första demonstrationer, första protester och första riktiga kontakt med demokratin.

Att detta politiska engagemang bemötts med propaganda, lögner och nedsättande argument är tragiskt, och än mer tragiskt är att lobbyns politiska metod fungerade – de fick sitt direktiv genom parlamentet.

De som protesterat har fått lära sig att deras demonstrationer inte är värda något, att politiker kommer sprida lögner om dem, att ingen bryr sig om deras sakliga argument, att media kommer motarbeta deras intressen genom propaganda och hot mot parlamentariker.

Det här kommer att prägla de människor som var med i protesterna. Deras tillit till politiken och förtroende för att EU-parlamentet representerar dem kommer vara svår att återfå.”

Så skriver idag vår toppkandidat till EU-valet, Mattias Bjärnemalm, om konsekvenserna av det sätt etablissemanget bemött det enorma folkliga motståndet mot upphovsrättsdirektivet och dess krav på censurfilter och länkskatt.

Läs hela texten här.


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!