Join the swarm:

Donera

Donera

Piratpartiet har ingen medlemsavgift, för vi anser att vem som helst ska kunna bli medlem – oavsett privatekonomi.

Däremot är vi beroende av pengar, precis som alla andra rörelser, för att sköta den löpande verksamheten, exempelvis till kampanjmaterial, resor, IT-kostnader, valsedlar och event.

Pengarna du donerar går direkt till att driva och utveckla Piratpartiet. Vi får inte det ekonomiska stöd som riksdagspartierna får och är därför helt beroende av donationer.

Ditt stöd är en förutsättning för vår kamp för demokrati, frihet och medborgerliga rättigheter, och stärkandet av individens egenmakt genom frihet, värdighet och deltagande.

Bli guldpirat – donera månadsvis!

Att vara guldpirat betyder helt enkelt att du skänker pengar varje månad till partiet. Den typen av donationer är de allra värdefullaste för vårt parti, eftersom de gör det möjligt för oss att planera vår ekonomi.

Det enklaste sättet att bli guldpirat är att gå till din internetbank och lägga upp en återkommande överföring på exempelvis hundra kronor den sista varje månad. Använd bankgiro 5760-2229, eller kontouppgifterna nedan:

Clearingnr: 5403
Kontonr: 1002815
Bank: SEB (Skandinaviska Enskilda Banken).

(I de flesta internetbanker går det lätt att registrera en överföring som genomförs varje månad. Ibland finns det som alternativ på samma sida som man gör vanliga överföringar, ibland är det ett eget menyval såsom stående/återkommande överföring.)

Du kan också bli guldpirat via betalkort genom OpenCollective. Då klickar du bara på bilden nedan eller denna länk.

Du kan också bli guldpirat via PayPal genom att klicka på myntet.

Glöm inte att klicka i bocken vid ”Gör det här till en månatlig donation”/”make this a monthly donation”.

Donera en engångssumma

Vill du donera en engångssumma går det naturligtvis också bra. Nedan finns det flera sätt att donera engångssummor.

Engångsdonation via Swish

Vi har ett Swishnummer – 1231792159 – som du kan använda för att snabbt och enkelt skicka in en donation. Vill du rikta donationen till något speciellt så kan du skriva det i kommentaren.

Engångsdonation via Bankgiro

Använd bankgiro 5760-2229 och om du vill rikta donationen så skriv vad du vill att den primärt ska riktas till i kommentaren.

Engångsdonation via Visa eller MasterCard

Du kan donera med VISA/MasterCard på den här länken: https://opencollective.com/piratpartiet/contribute/donera-till-piratpartiet-23682/checkout eller genom att klicka på knappen nedan.

Engångsdonation via PayPal

Det går även att donera via PayPal. Antingen så klickar du på myntet eller så donerar du manuellt och skickar donationen till donation@piratpartiet.se.

Transparens vid stora donationer

Vi redovisar så mycket vi kan om våra givare på vår OpenCollective-sida. Dessutom publicerar vi ingående transparensrapporter till Kammarkollegiet varje år, som kan hittas på deras hemsida.

Som ett politiskt parti har vi särskilda transparenskrav utifrån lagen om insyn i finansiering av politiska partier (2018).

Vi får inte ta emot anonyma bidrag över 0,05 gånger årets prisbasbelopp, vilket för 2023 blir 2 675 kronor. Om ett sådant bidrag tas emot, ska vi ge tillbaka den del som överskrider 2 675 kronor. Är detta inte möjligt betalar vi in det till Kammarkollegiet.

För donationer som överskrider 0,5 gånger årets prisbasbelopp, vilket för 2023 blir 17 250 kronor, ska vi redovisa bidragsgivarens identitet till Kammarkollegiet. Om enskild person donerar flera gånger över ett år läggs summan ihop.