Upphovsrättsdirektivet hotar ett demokratiskt internet

25 mars, 2019

Piratpartiets toppkandidat till EU-valet, Mattias Bjärnemalm, replikerar 44 svenska filmprofiler i Aftonbladet.

”Direktivet innebär att både privatpersoner och plattformarna de använder för att ladda upp material i framtiden blir skyldiga vid upphovsrättsintrång. Det innebär ett tvång för plattformar att antingen lyckas förhandla till sig licenser för det material som användarna laddar upp, eller filtrera bort det.

Det är ett direktiv som enligt FN, forskare och Reportrar utan gränser hotar yttrandefriheten och möjligheten att delta i det digitala samhället. Startups inom digitala sektorer hotas av kravet på dyra filter som bara ett fåtal företag kan erbjuda. ”

Direktivet hotar kort sagt ett demokratiskt och mångfaldigt internet. Det är därför vi gör motstånd mot det.Läs hela artikeln här.


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!