Upphovsrätten står still i tiden

3 maj, 2019

”AFK har det gått tio år sedan rättegången mot personerna bakom The Pirate Bay, men i politiken har tiden stått stilla.”

Så skriver vår toppkandidat i EU-valet, Mattias Bjärnemalm, till minnet av rättsprocessen mot The Pirate Bay för tio år sedan. Nästan på dagen 10 år efter att domen föll hölls en interpellationsdebatt i riksdagen gällande upphovsrättsdirektivet. Justitieminister Morgan Johansson tvingades svara på frågor om hur svenska regeringen tänkte implementera direktivet utan att inskränka vår yttrandefrihet. Hans svar väckte minnen av de oinsatta åklagarna från rättegången för tio år sedan. För både åklagarna och justitieministern verkar inte internet vara på riktigt.

Läs hela debattartikeln här.


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!