Ai Som Partisekreterare April

Piratpartiet rekryterar AI som partisekreterare

Sedan höstmötet i oktober 2022 har Piratpartiet stått utan partisekreterare, men nu har man äntligen hittat en lösning för att få fart på organisationen igen. Med ChatGPT och andra AI-lösningar var det egentligen ganska uppenbart var man till slut skulle hamna:

Piratpartiet anlitar en AI som ny partisekreterare.

»En AI kan snabbt skanna igenom Facebook, Mastodon och andra sociala medier, för att hitta bra personer och suga in dem i olika arbetsgrupper. Vi har tränat den på Mattias Rubenson, tidigare partisekreterare, och det har fungerat jättebra.

Jag tror faktiskt inte medlemmarna kommer att märka någon större skillnad,« säger Katarina Stensson, partiledare

Piratpartiets AI-partisekreterare har redan börjat sitt arbete, men kommer formellt att väljas in av medlemmarna på ett medlemsmöte i höst. Tills dess hoppas Katarina att AI:n ska ha visat vad den kan göra och att man fixat alla eventuella barnsjukdomar.

»Vår största fundering rörde faktiskt om det verkligen är etiskt försvarbart att utsätta en artificiell intelligens för den här typen av arbetsbörda,« säger Henrik Passmark, vice partiledare

Från och med idag, den 1 april 2023, kommer Piratpartiets nya partisekreterare att börja utveckla nytt onboardingmaterial och ta fram utbildningar för partiets aktivister.

1920 1080 Piratpartiet
Sök efter...