Join the swarm:

Pirate Ship 2476398 1280

Bli en del av Piratpartiets valorganisation

Det är nu dags för 2024 års valsäsong och det betyder att vi behöver dig! Vill du aktivt bidra till att valkampanjen roddas smidigt och effektivt och samtidigt lära dig mer om hur vår demokrati fungerar? Då vill vi ha dig i Piratpartiets valstab!

Piratpartiet är en ideell verksamhet och har inga anställda. Partiet är därför helt beroende av eldsjälar och volontärer för att lyckas med sina valkampanjer. Valstaben är en projektbaserad grupp som stöttar partiets valarbete både centralt och lokalt. Inför och under det kommande valet samlas gruppen och arbetar med samordning, adminstration och logistik för att säkerställa att partiets valkampanj blir så bra som möjligt. I tabellen nedan listar vi de roller vi behöver till valstaben.

Roll

Titel

Antal

Beskrivning

Rapporterar till

Samordnare

Valkapten

5

Samordnar nyckeluppgifter inom valstaben efter region.

Valamiralen

Administratör

Adjunkt

2-4

Person som bokar resor och boende, hjälper till med dokumentation och kursplattformen.

Valamiralen

Omvärldsbevakare

Spejare

3

Håller utkik på relevanta sajter för EU-politik och rapporterar in intressanta/relevanta nyheter.

Valamiralen

Utbildare

Profoss

3-7

Hjälper till med att utbilda aktivister IRL eller via kursplattformen.

Valamiralen

Allt-i-allo

Resurs

Obegränsat

Kan placeras på lite allt möjligt beroende på personlig intressen och kompetensområden.

Valamiralen

Allt-i-allo för akuta situationer

Akutresurs

Obegränsat

Samma som ovan, fast de kan hoppa in med kort eller mycket kort varsel

Valamiralen

Vad får du ut av att volontärarbeta i valstaben?

Intyg

Alla som utför ett uppdrag i valstaben får ett skriftligt intyg på sin insats som kan användas då man söker jobb, utbildning, förtroendeposter eller andra volontäruppdrag. Intyget skickas per post inom 30 dagar från uppdragets slutförande.

Utbildning

Vid behov kan utbildningar tillhandahållas för vissa roller i mån av valstabens tid och resurser. Valkaptener kommer få en enklare utbildning i samordning, ledarskap och konflikthantering. Omvärldsbevakare får en enklare utbildning i OSINT, utredningsmetodik och källkritik. Utbildare får en enklare utbildning i pedagogik och coachning. Utbildningarna sker i första hand online via Piratpartiets utbildningsplatform, alternativt i gruppsessioner i Jitsi.

Tydliga uppdrag, förväntningar och skriftliga instruktioner

I valstaben satsar vi på dokumentation och klarhet för att det ska bli lättare för både nuvarande och nästa valstab att komma igång. Under pressade perioder med låg bemanning kommer vi dokumentera med ljud och bild istället för text. Vi prioriterar dock skriftliga instruktioner så långt som möjligt. I valstaben arbetar vi även efter en värdekod, dvs. en code-of-conduct. Värdekoden är till för att säkerställa att vi alla arbetar efter gemensamma principer, värderingar och förväntningar under valkampanjen.

Hur söker jag till valstaben?

För att söka till valstaben skickar du ett mejl eller meddelande till Piratpartiets valamiral. Berätta lite om dig själv och vad du vill bidra med. Det går även bra att ringa eller SMS:a för att ställa frågor, men vi behöver din ansökan skriftligen.

Via e-post: Skicka e-post till Piratpartiets valamiral. Obs! Skriv “ansökan till valstaben” och ditt namn i ämnesraden, annars finns det risk att ditt meddelande missas. Mejlen kollas 2 gånger om dagen och Valamiralen siktar på att svara inom 48 timmar.

Via Piratchatten (snabbaste sättet att få svar): Skicka ett direktmeddelande till valamiralen

Telefon (för frågor eller mer information): Skicka ett SMS eller ring till Piratpartiets valamiral på +46 (0)72-008 26 50

Ytterligare dokument

Valstabens värdekod (Code-of-conduct)

Loader Laddar in …
EAD-logga Tar det för länge?
Ladda om Ladda om dokument
| Öppna Öppna i ny flik

Ladda ner [117.18 KB]

1280 854 Piratpartiet