Debattartikel: Korruption fördärvar svensk digitaliseringspolitik

4 september, 2020

Idag publicerar Altinget en debattartikel från vår partiledare Katarina Stensson och vice partiledare Henrik Passmark. Texten gäller företagen bygget av serverhallar i Sverige som Facebook, Google och Amazon ägnat sig åt de senaste åren; mer specifikt de gräddfilar företagen fått på skattebetalarnas bekostnad.

Vi är många som i åratal ursäktat Sveriges urusla digitaliseringspolitik med att våra politiker är okunniga och inte har tid att sätta sig in i den digitala världen. Avslöjandena kring hur det gått till när techjättarna etablerat serverhallar i Sverige gör det dock tydligt att det inte bara är inkompetens som fördärvar vår digitaliseringspolitik, utan också korruption.

Läs hela artikeln här: https://www.altinget.se/rikspolitik/artikel/piratpartiet-korruption-fordarvar-digitaliseringspolitiken


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!