Reformer för att sprida grön teknik

23 maj, 2019

I nättidningen Altinget skriver vår toppkandidat i EU-valet, Mattias Bjärnemalm, om hur EU kan agera för att möta globala miljö- och klimatutmaningar.

Vi måste därför reformera patenträtten så att spridning av teknik blir tillåten och så att entreprenörer och tekniker i hela världen kan arbeta vidare från den grund vi lägger. När tekniken väl är fri att använda så kommer marknadskrafterna att sprida den över hela jorden.

Grön teknik behövs globalt. Patent hindrar den från att spridas till hela världen och upphovsrätten hindrar framtagandet av tekniken. Utan reformer av dessa system stannar den gröna tekniken i Europa, och då spelar den ingen roll i att möta de globala miljö- och klimatutmaningarna.

Med reformer inom upphovs- och patenträtt kan istället de bästa egenskaperna hos marknad och det offentliga användas för att ta fram och sprida den gröna teknik som krävs för att möta miljö- och klimatutmaningar.

Mattias Bjärnemalm

Läs hela artikeln här.


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!