Debattartikel om svårigheterna för mindre partier

22 maj, 2019

I en debattartikel i Expressen kritiserar idag företrädare för flera småpartier de system som idag på strukturellt vis gynnar större partier på mindre partiers bekostnad. Till exempel så behöver inte stora partier betala för sina valsedlar, utan de betalas med skattemedel, medan mindre partier måste stå för hela kostnaden (tryck och distribution). Detta trots att större partier ju har större ekonomiska muskler redan, inte minst genom det partistöd som de får av det offentliga.

En vitalisering av demokratin leder till ett bättre samhälle. Om våra förslag genomförs skulle det ge en sportslig chans för alla de 87 partier som deltar i EU-valet 2019 – där möjligheterna att lyckas i stället beror på partiernas faktiska potential i form av sin politik och sina representanter. 

Mattias Bjärnemalm, m.fl.

Då skulle vi med rak rygg kunna säga att vi har förbättrat demokratin i Sverige.

Läs hela artikeln här.


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!