Mikael Damberg saknar respekt för rättsstaten

16 april, 2019

Idag tar Mattias Bjärnemalm, vår toppkandidat i EU-valet, internetoperatören Bahnhof i försvar mot inrikesministern Mikael Damberg. Damberg har gått hårt åt Bahnhof för att operatören aviserat att man kommer överklaga den nya datalagringslagen, och till och med hotat med att dra in deras licens.

Såhär skriver Bjärnemalm: ”Det är fullständigt solklart att den enda lagliga datalagringen är den som endast är riktad mot vissa personer, som har kopplingar till grov brottslighet och vars information kan antas hjälpa vid brottsutredningar.

Att Bahnhof väljer att överklaga datalagringen är en stor tjänst till oss medborgare i Sverige, som inte själva hade kunnat överklaga lagen, eftersom vi bara drabbas indirekt, som en konsekvens av att operatörerna tvingas lagra information om oss. Vi riktar därför ett stort tack till Bahnhof, för att de står upp för våra medborgerliga rättigheter även när regeringen slutat göra det.”

Läs hela texten här.


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!