Massövervakning är ovärdigt en rättsstat

29 mars, 2019

”Trots allt tävlar ju regeringen och oppositionen just nu om vem som kan föreslå flest och mest långtgående kränkningar av medborgarnas privatliv, vare sig det gäller FRA:s signalspaning, hackning av privatpersoners datorer eller ett tredje försök till att datalagra lagligt.”

Så skriver vår toppkandidat i EU-valet, Mattias Bjärnemalm, med anledning av att Moderaterna kräver att regeringen går ännu snabbare fram än planerat med den nya FRA-lagen.

”Låt oss vara tydliga med vad som föreslås: att FRA ska bedriva massövervakning av samtliga svenska medborgare utifall att de kanske kommer begå ett brott i framtiden. Det här är ovärdigt en rättsstat och borde vara ett otänkbart förslag för varje seriös politiker. Vi pirater står för principen att en människa är oskyldig tills motsatsen bevisats och att tvångsmedel endast ska sättas in vid faktiska, konkreta misstankar om brott.”

Läs hela texten här.


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!