Avsnitt 5 - Datalagringen är slöseri och Europas Green deal

19 mars, 2020

Deltagare: Katarina Stensson, partiledare och Mattias Rubenson, partisekreterare

Ämnen: Amerikansk datalagring och ”European Green Deal”

USA:s datalagringsprogram – under namnet “Freedom Act” löper ut och har därför utvärderats. Det visar sig att massövervakningen är bred, dyr och inte leder till särskilt mycket resultat. I EU arbetas det på en “European Green Deal” som berör många olika politiska områden, med målet att EU ska bli klimatneutralt 2050. Vi diskuterar förtjänsterna och bristerna med förslaget.

Läs mer:

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2020-0005_EN.pdf https://piratpartiet.se/nyheter/lardomar-fran-amerikansk-datalagring/ https://www.pclob.gov/reports/UFA-Report/


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!