Piratpartiet är näst största parti i Tjeckien och på Island

13 augusti, 2020

I den senaste opinionsmätningen som gjorts i Tjeckien ligger Piratpartiet kvar som näst största parti med 14,5 procents stöd. Sedan valet 2017 har man kämpat om denna andra plats med ODS, ett liberalkonservativt parti som styrt Tjeckien större delen av dess självständiga moderna historia.

https://cvvm.soc.cas.cz/media/com_form2content/documents/c2/a5253/f9/pv200812.pdf

I kommunvalen 2018 vann de tjeckiska piraterna runt 8% av alla röster, vilket omsattes i 275 invalda lokala representanter. Däribland Prags borgmästare Zdenek Hrib. Piraternas valkampanj utmärkte sig genom att vara mest transparent, enligt bland annat Transparency International.

https://mmr.is/frettir/birtar-nieurstoeeur/827-kosningaaetlan-i-juli-2020

På Island har piraterna börjat återhämta sig efter en svacka som följde på valet 2017, då man vann 9,2% av rösterna. Nu kämpar man åter igen med Socialdemokraterna om att vara Islands näst största parti, med de högsta siffrorna på flera år.


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!