Join the swarm:

Transparens Censur

Facebook stoppar Piratpartiet Stockholm

För snart en månad sedan (18 juli) tog Facebook bort sidan som Piratpartiet Stockholms Stad haft i flera år. Ingen förklaring gavs, inget meddelande skickades till administratörerna. Därefter avpublicerade man den mer aktiva sidan för Piratpartiet Stockholmsregionen, med hänvisning till sin nya policy om recidivism.

Beslutet om att avpublicera sidan för Stockholmsregionen överklagades samma dag, men Facebook har fortfarande inte bemött våra klagomål. Man hänvisar till personalbrist på grund av Covid-19.

Såhär ser det ut när en administratör går in på sidan för Piratpartiet Stockholmsregionen.

Vi fortsätter att försöka få någon form av svar från Facebook gällande varför man tagit bort dessa sidor och vad vi behöver göra för att få dem återställda. Än så länge utan framgång.

Incidenten visar än en gång behovet av att befria internet från oligopolens grepp. När Facebook kontrollerar stora delar av det politiska samtalet på nätet blir vi beroende av deras godtyckliga policies. Därför arbetar Piratpartiet för att decentralisera internet, så att vi i en liknande situation kunnat byta socialt nätverk utan att det drabbat de personer som vill följa oss.

Fortsättning följer…

1080 360 Piratpartiet