Meddelande från valberedningen

13 november, 2020

Annons från Valberedningen: 

Var med och bygg framtidens Piratparti!

Den 2 januari 2021 har Piratpartiet extra medlemsmöte, och då ska några tomma poster i styrelsen och valberedningen fyllas. På mötet ska följande väljas:

  • Tre styrelseledamöter med mandatperiod från mötets avslutande till sista december 2022.
  • Tre valberedare med mandatperiod från mötets avslutande till sista december 2021.

Vi i valberedningen söker nu efter dig, som kan tänka dig att sätta av lite tid och kraft för att ta ett av dessa uppdrag, och hjälpa till att göra ett bra parti ännu bättre. 

Styrelsen är partiets högsta beslutande organ mellan medlemsmötena, och leder partiets politiska och organisatoriska arbete. Av en styrelseledamot förutsätts att hon är med på 6-8 möten per år, läser handlingar till dessa, och deltar i styrelsens diskussioner i chattar/på mail däremellan. I alla fall en timme per vecka får man räkna med att det tar, förutom mötena. 

Valberedningen ska inför varje medlemsmöte lägga förslag på lämpliga kandidater till de poster som ska väljas på mötet. Valberedningens arbete är därför främst koncentrerat till månaderna inför höstmötet, då man diskuterar, ringer runt och frågar folk, och intervjuar kandidater.

Har du frågor, kontakta valberedningen på valberedningen@piratpartiet.se

Du som är intresserad av någon av de här posterna, eller vill föreslå någon annan pirat till dem, gå in på https://piratpartiet.se/nomineringar/ och nominera senast 5 december. 


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!