Nomineringar

Nomineringar till extrainsatt medlemsmöte 2021

På den här sidan kan du se vilka personer som är nominerade till de val som kommer hållas på Piratpartiets extrainsatta medlemsmöte 2021.

Är du nominerad och vill svara på din nominering? Maila till mötespresidiet så uppdaterar vi sidan varefter. Deadline för att godta sin nominering är 26:e december 2020, kl 13:00.

Medlemsmötet planeras till den 2 januari 2021, och deadline för att nominera kandidater är därför 5 december. Nomineringen är därför redan stängd.

Fyllnadsval av Styrelseledamöter, mandat 2021-2022 (3)

KandidatResponsMotivering
Andreas EngAccepteratAndreas har varit medlem i Piratpartiet sedan sommaren 2006 och främst varit aktiv i Skaraborg och Uppsala/Enköping. Under Anna Trobergs tid som partiledare ingick han i partiledningen i rollen som lokal samordnare. Han har ett stort teknikintresse och hans hjärtefrågor är personlig integritet, fri kultur/utbildning och alla människors lika värde.
I hans yrkesroll hjälper han skolor och kommuner att få sina IT-system att fungera och utbyta information med varandra. Han är mycket mån om att det inte gödslas med skattepengar eller att elevers personuppgifter sprids ut. Andreas är en god lyssnare, och i piratpartiets styrelse kommer han att kunna bidra med kompetens från utbildningssektorn och ett holistiskt synsätt.
Ola NyströmAccepteratOla har varit aktiv i partiet sedan 2011, och suttit i partiledningen som IT-ansvarig sedan 2012. Utanför partiet driver han egen firma som IT konsult. Jag är övertygad om att hans långa erfarenhet av partiets IT- och ledningsarbete kommer att vara en enorm tillgång för styrelsearbetet.
Johan EricssonAccepteratJohan var ansvarig för extern kommunikation under perioden 2017-2020. Han avgick under hösten från posten, men uttryckte då en vilja att arbeta mer strategiskt inom partiet istället för operativt. Jag tror han kunnat bidra till styrelsen för det kommande året.

Fyllnadsval av Valberedare, mandat 2021 (3)

KandidatResponsMotivering
Aram AkrawiAccepteratvi bara säga jag har dyslexi så om ni ser några saker ni inte förstår hör gärna av er .
om jag ska vara helt ärlig så blev jag medlem idag i pirat partiet och delar samma värderingar som ni har nu om att minska svenska dödlighet genom svenska svensk narkotikapolitik och kriminaliteten i sverige som hör ihop. ni nu säger jag vi behöver en tidning som ägs av pirat partiet så fort som möjlig för att få ut budskapen och breda våra målgruppen jag några ider om att gör detta och få mer folk att lyssna vad vi har säga.

vill bara lägga till jag är mycket bättre mutlig för jag ingen vidare på skriva
tack mvh aram akrawi
Sofia HarteliusAccepteratSofia har varit verksam i partiet både på lokal nivå, som ordförande för PP GBG och PP VG, och nationell nivå, som kulturpolitisk talesperson. Inom kulturpolitiken fokuserade hon på utveckling av Piratpartiets bibliotekspolitik, och på lokal nivå antog hon en samordnande roll. Sofia har alltid varit en stark förespråkare av den humanistiska ideologi som utgör piratpartiets värdegrund, och vår kunskapsbaserade politik. Hon ser partiet som en plattform där nya, utmanande tankar, resonemang och idéer kan lyftas fram och prövas.
Jag är övertygad om att hennes breda erfarenhet från partiet och det kontaktnät hon har byggt upp kommer att vara en stor tillgång för partiets valberedning.
Elin AnderssonElin var som mest aktiv under åren 2012-2017 och han under den tiden med att vara ordförande för Ung Pirat och att sitta i partistyrelsen. Hon har ett brett kontaktnät inom och utanför partiet, och hon har en stark förmåga att identifiera hur olika problem kan lösas, samt vem som kan stå för lösningen. Jag är övertygad om att hennes kunskap och erfarenheter kommer att vara en stor tillgång för valberedningen.
Sofia DahlgrenAccepteratSofia är student och numera bosatt i Skåne. Hon blev aktiv i Ung Pirat när organisationen var nystartad och invald i den första kongressvalda styrelsen där hon satt i tre mandatperioder. Utöver de vanliga styrelseuppdragen så arbetade hon mycket med representation av förbundet på evenemang och utformade material för marknadsföring (bl.a. grafisk profil för organisationen). Hon satt även ett år i styrelsen för Piratpartiet.
I valberedningen kommer Sofia kunna bidra till att hitta engagerade och inspirerande personer med visioner om hur Piratpartiet kan bli mer uppmärksammat hos allmänheten igen, och bidra till ett positivt klimat med gemenskap bland de som är aktiva och i ledande positioner.