Nomineringar

Nominera till vårmötet 2022

På den här sidan kan du se vilka personer som är nominerade till de val som kommer hållas på Piratpartiets vårmöte 2022. Deadline för nomineringar var 18:e mars.

Svara på din nominering

Är du nominerad och vill svara på din nominering? Deadline för att svara på sin nominering är 8:e april. Du svarar på din nominering genom att skicka ett mail till motespresidiet@piratpartiet.se.

Valberedningen intervjuar kandidater för att sedan ge ett förslag om vilka kandidater som ska väljas på medlemsmötet. Om du vill veta mer eller själv vill bli valberedd så kan du hitta mer information på valberedningens sida.

Nomineringar till vårmöte 2022

Fyllnadsval av Partisekretare, mandat 2022 (1)

KandidatResponsMotivering
Johan KarlssonJaValberedningen har valt att föreslå Johan ”mlg” Karlsson till posten som partisekreterare för piratpartiet. Johan har en lång och bred erfarenhet från partiets arbete som sträcker sig från partiets första år över fem valkampanjer fram till idag. Han har tidigare bland annat haft ansvar för valsedelsdistribution, partiets butik, och suttit i partistyrelsen. Johan är både väl bevandrad i partiets politik och organisation, och han har förmågan att både hugga i själv, och att uppmuntra andra att aktivera sig. Efter en kortare tids paus från partiarbetet har han nu visat intresse för att åter bli aktiv, och vi ser honom därför som synnerligen lämpad att axla rollen som partisekreterare under ett valår. För Piratpartiets valberedning, Mattias Bjärnemalm, Sammankallande i Valberedningen

Johan har lång erfarenhet i partiet, bland annat som ansvarig för valsedelsdistribution och kampanjmaterial, och som ledamot i styrelsen. Han är kunnig, arbetsam och klarar av att leverera resultat. Bland annat lyckades han som ansvarig för valsedelsdistribution se till att PP hade valsedlar i närapå varenda vallokal i hela landet 2014, genom att engagera ett stort antal aktivister i det arbetet. Jag är övertygad om att Johan kan organisera och leda partiets aktiva genom årets val och vidare på ett sätt som ger oss möjlighet att växa, och jag skulle personligen väldigt gärna arbeta tillsammans med honom. /Katarina
Camilla JosephsonJaMitt korta medlemskap i Piratpartiet erbjuder en spännande möjlighet att se på verksamheten med nya ögon och hitta oprövade vägar för hur politiskt arbete kan bedrivas. Viktigast av allt: jag har den tid och det engagemang som krävs för att stärka vår verksamhet och göra det ännu roligare att arbeta i vår organisation. Om möjligt skulle jag gärna dela partisekreterarrollen med en mer erfaren pirat, även om jag har en snabb inlärningskurva ser jag det som nödvändigt att till en början få mycket hjälp och stöd. Fördelar: Van att starta och organisera stora projekt Är tydlig och uttrycker mig väl i både tal och text Entusiasmerande förmåga Bra på operativ verksamhet Kan både delegera och samarbeta Lätt för att sätta mig in nya områden Nyfiken, envis och väldigt politiskt engagerad Jag har obegränsat med tid Det skulle vara så otroligt roligt att få vara er partisekreterare Nackdelar: Jag är väldigt ny i partiet och behöver en läroperiod innan jag fullt ut kan fungera som den effektiva partisekreterare jag vill vara Tekniskt okunnig Min bipolära sjukdom gör att jag kan ha ups and downs, men utöver en down i början av året har jag varit stabil sedan 2013 då jag fick min diagnos. Sedan dess har jag varit noga med mediciner, sömn och motion. Bakgrund: Doktor i ekonomisk historia, 3-årig författarskola. Forskat framförallt inom ekonomisk tillväxt men brann aldrig för att forska jag brann för att starta upp nya forskningsprojekt och det är också där jag varit mest framgångsrik. Varit verksam i internationella organisationer som Center for Economic Policy Research (CEPR) och Centre for Global Mental Health (CGMH). Mitt intresse för hälso- och sjukvårdspolitik och att jämställa psykisk och fysik hälsa är kopplade till mina erfarenheter av att vara bipolär. Jag kan bifoga mitt CV för den som är intresserad.

Fyllnadsval av Revisorsersättare, mandat 2022 (1)

KandidatResponsMotivering

Fyllnadsval av Valberedare, mandat 2022 (2)

KandidatResponsMotivering
Sofia DahlgrenJaSofia Dahlgren satt i valberedningen för partiet under förra året, och jag ser gärna att hon ställer upp i den rollen även i år. Hon har ett långvarigt engagemang i partiet och i uppbyggnaden av vårt ungdomsförbund, och hennes insikter i partiets behov har varit en stor tillgång i valberedningens arbete.
Mattias RubenssonJaDet vore en ovärderlig tillgång för partiet att få Mattias Rubenson som valberedare nu när han kliver ner från posten som partisekreterare. Det kontaktnät och den kännedom som han byggt upp med och om aktiva runtom i landet under tiden som partisekreterare skulle vara till stor hjälp i arbetet med att identifiera lämpliga kandidater till olika centrala poster i partiet.

Val av Mötesordförande, mandat till och med höstmötet 2022 (1)

KandidatResponsMotivering

Val av Vice mötesordförande, mandat till och med höstmötet 2022 (6)

KandidatResponsMotivering