Nomineringar

Nominera till höstmötet 2021

På den här sidan kan du se vilka personer som är nominerade till de val som kommer hållas på Piratpartiets höstmöte 2021. Nomineringen är stängd och det går därmed inte att nominera fler personer till höstmötet.

Svara på din nominering

Är du nominerad och vill svara på din nominering? Deadline för att svara på sin nominering är 2:a oktober kl 10:00. Du behöver inte svara på din nominering om du fyllde i att du nominerade dig själv. Använd annars formuläret nedanför:  Valberedningen intervjuar kandidater för att sedan ge ett förslag om vilka kandidater som ska väljas på medlemsmötet. Om du vill veta mer eller själv vill bli valberedd så kan du hitta mer information på valberedningens sida.

  Nomineringar till höstmötet 2021

  Val av Partiledare, mandat till och med 2023 (1)

  KandidatResponsMotivering
  Katarina StenssonAccepteratKatarina har gjort ett fantastiskt jobb som partiledare och har varit mycket drivande i en stor del av partiets nuvarande arbete. Att ha kvar henne som partiledare i minst 2 år till känns helt rätt!

  Val av Vice Partiledare, mandat till och med 2023 (1)

  KandidatResponsMotivering
  Henrik PassmarkAccepteratHenrik Passmark har gjort ett utmärkt jobb som vice partiledare under den gångna mandatperioden och jag anser att partiet skulle tjäna på att han blir omvald. Passmark är, utöver de uppgifterna som omfattas av rollen som vice partiledare, även kunnig på flera mycket viktiga politiska områden såsom vård och omsorg och funktionsrätt. Passmark är också trevlig, hjälpsam och lätt att prata med, och är skicklig på att engagera medlemmar.
  Mattias RubensonAvböjtMattias är bra. Bättre än han kanske tror – på att vara pirat, då han är vältalig. Kanske är fallet så att han inte har möjligheten till att ställa upp på en lite större post. Kanske är därför! Väldigt kunnig och en bra debattör, vad jag har sett.

  Val av Styrelseledamöter, mandat till och med 2023 (6)

  KandidatResponsMotivering
  Mikael LobendahlAccepteratjag har ett intresse för pp
  Emil KlangerydAccepteratSitter idag med I förbundsstyrelsen för ung pirat och vill bli mer aktiv i moderpartiet och försöka få igång en mer stabil medlemsrekrytering
  Kajsa LiliusAccepteratJag har arbetat inom IT branschen i nästan 30 år, i ett flertal olika befattningar och med många medarbetare. Arbetar numera med energi och IT och den nödvändiga utveckling som behövs för ett energismart samhälle. Jag har arbetat som styrelseordförande på min fritid och vet vad som krävs för att inneha en sådan befattning. Jag brinner för Internet, dess möjligheter och ser nödvändigheten av den samhällsomvandling som precis startat. Den är mer omstörtande än när Gutenberg tryckte boken. Många förstår inte, är rädda och vill ”tillbaka” till något de känner igen, rädda människor gör dumma saker…Piratpartiet behövs, en röst som kan förklara och som förstår den nödvändiga omvandlingen vi behöver med allt vad det innebär. Jag vill engagera mig och jag är övertygad om att med min erfarenhet av både näringsliv och monopol kan bidra på ett, för partiet och styrelsen, framgångsrikt sätt.
  Tomas HåkanssonAccepteratTomas är en klippa som ställer upp när det behövs och har varit en samlande kraft för örebropiraterna under många år. Han är både påläst i våra frågor, IT i allmänhet och är inte rädd att hugga i där det behövs. Han skulle bli en stor tillgång för styrelsen och partiet på nationell nivå.
  Dan NilssonAccepteratPolitiken behöver fler transparenta människor som vågar ta i argument och berätta om sina antaganden. Jag är väldigt intresserad av informations, censur, teknologi, filosofi och beteendevetenskap. Har 12 års erfarenhet i arbetslivet (samtliga positioner inom kök), samt 220 högskolepoäng (inklusive kandidatexamen i Praktisk Filosofi från SU) {Kunskapsteori, Argumentation, Logik, Normativ etik, Politiks, Samhällsvetenskaplig filosofi, Metafysik, Meta-etik, Filosofins historia, Socialisation och interaktion, Vetenskaplig teori och metod.} Diskutera gärna idéer.
  Mikael EnmalmAccepteratMikael har under de två år han suttit i styrelsen varit en ovärderlig tillgång med både kommunikationsexpertis och förmåga att skära ner diskussionsfrågor till sina relevanta beståndsdelar. Han har dessutom gått in i AU med samma energi.
  Henrik PassmarkHenrik har gjort ett utmärkt jobb som vice partiledare för partiet. Skulle han av någon anledning inte vilja fortsätta i den rollen vore det en enorm tillgång för partiet att kunna behålla honom i styrelsen som ordinarie styrelseledamot
  Kevin LiddellKevins långa erfarenhet från partiet och från andra ideella organisationer skulle vara en enorm tillgång för styrelsen.
  Sara HjalmarssonOmval
  Christoffer EldengripAccepteratOmval
  Isabel HumblaAccepteratIsabel skulle vara en enorm tillgång för styrelsen om hon kunde lockas att engagera sig där.
  Johan TibbelinAvböjtJohan har en lång erfarenhet av partiet kombinerat med ett gott omdöme. Det är en kombination jag tror kan vara en stor tillgång för styrelsen
  Erik LennermoErik är en klippa. En klippa som skulle göra sig bra i partistyrelsen

  Val av Mötesordförande, mandat till och med vårmötet 2022 (1)

  KandidatResponsMotivering
  Philip JohanssonDet finns en korrelation mellan att partiets medlemsmöten börjat fungera bättre och att Philip gick in som mötesordförande. Jag är tämligen säker på att det inte är en slump. Philip är noggrann, erfaren och hanterar våra möten med bravur.

  Val av Vice mötesordförande, mandat till och med vårmötet 2022 (6)

  KandidatResponsMotivering

  Val av Revisorer, mandat 2022 (2)

  KandidatResponsMotivering
  Jan LindgrenOmval
  Mattias LundbäckOmval

  Val av Revisorsersättare, mandat 2022 (2)

  KandidatResponsMotivering
  Tomas KronvallOmval
  Mikael HolmOmval
  Andreas BjärnemalmIfall vi behöver hitta en ny revisorsersättare har jag svårt att tänka mig någon med bättre erfarenhet för uppdraget.

  Val av Valberedare, mandat 2022 (6)

  KandidatResponsMotivering
  Otto LarssonAccepteratMycket bra pirat, med en kraftig drivkraft, kan Mycket och vill Mycket och är inte rädd att visa det
  Mattias BjärnemalmMattias har en förmåga att kontinuerligt lyckas rekrytera nya partiaktiva. Han har ett brett kontaktnät inom politiken, det ideella och piratsfären.
  Sofia HarteliusAccepteratJag nominerar mig själv. Jag har suttit ett halvt mandat i valberedningen och fortsätter gärna ytterligare ett mandat. Tidigare har jag varit lokalt aktiv i GBG och VG, samt som kulturpolitisk talesperson 2017.
  Sofia DahlgrenJag ser gärna att Sofia ges förtroendet att fortsätta sitt eminenta arbete i valberedningen.
  Henrik BrändénJag ser gärna att Henrik ges förtroendet att fortsätta sitt eminenta arbete i valberedningen.