FN om Digital Services Act

12 september, 2020

I ett ovanligt agerande har FN:s High Commissioner for Human Rights Michelle Bachelet skickat ett brev till EU-kommissionens ordförande gällande lagpaktet Digital Services Act (DSA).

I brevet analyseras lagpaketet utifrån FN:s mänskliga rättigheter. Särskilt intressant är de fyra explicita rekommendationer som ges:

Bachelet utfärdar alltså stöd för samma generella linje som Piratpartiet gällande att säkra människors möjlighet att delta i det digitala samhället, krav på transparens från dominerande plattformar, begränsningar av takedowns och förutsägbara regler på plattformar.

Läs hela brevet nedan.


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!