Det mest tragiska med upphovsrättsdirektivet

5 april, 2019

Idag skriver Mattias Bjärnemalm i ETC om det extraordinära sättet som motståndare till upphovsrättsdirektivet behandlats på.

”Det allra mest tragiska med hela historien kring detta upphovsrättsdirektiv är vad den nya generationen som för första gången får gå till urnorna i ett EU-val i maj har lärt sig.

De har fått lära sig att deras demonstrationer inte är värda något, att politiker kommer att sprida lögner om dem, att ingen bryr sig om deras sakliga argument, att media kommer att motarbeta deras intressen. 

Den här erfarenheten – den här känslan av maktlöshet – kommer att påverka dem på lång sikt. Att direktivet i tisdags antogs av parlamentet kommer att ta ifrån en hel generation sin tillit till politiken och att EU-parlamentet representerar deras intressen.

Nästa gång ni funderar på varför politikerföraktet, misstron till media eller motståndet mot EU växer, fundera på hur ni agerade kring upphovsrättsdirektivet. ”

Läs hela texten här.


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!