Debattartikel i DN om Julian Assange

25 februari, 2020

Idag publicerar DN en debattartikel från vår partiledare Katarina Stensson gällande den eventuella utvisningen av Assange till USA.

Många tycker illa om Assange som person och de val han gjort. Många gillar inte heller Wikileaks publicistiska filosofi. Det kan man göra, men för rättegången mot honom är det irrelevant.

Rättegången ska inte avgöra ifall Assange är en hjälte eller djävul, ifall vi borde älska eller hata honom, om han är journalist eller inte. Vad rättegången kommer avgöra är något mycket viktigare: ifall det ska vara möjligt att granska statsmakten.

Att utvisa Assange till USA vore att kriminalisera normal journalistisk praxis. Det skulle leda till kraftig självcensur bland de som ska granska makten eftersom journalister och visselblåsare som avslöjar brott mot de mänskliga rättigheterna, krigsbrott, illegal massövervakning, tortyr, och så vidare, själva riskerar att utvisas, fängslas och torteras.

Katarina Stensson, partiledare för Piratpartiet

Läs hela debattartikeln hos DN.

https://www.dn.se/asikt/erbjud-julian-assange-asyl-i-sverige/


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!