Join the swarm:

I vallokaler med partivalsedlar får vi dubbelt så många röster

Valsedlar – Det viktigaste du kan göra för partiet i år

Ett enkelt och viktigt sätt att stötta partiet

Nu är det dags för val. Och som vanligt behöver Piratpartiet just din hjälp. Till skillnad från dom andra partierna så får Piratpartiet inte våra valsedlar utlagda i vallokalerna och förtidsröstningslokalerna, utan vi måste själva åka till varenda förtidsröstningslokal och vallokal i hela landet. Och häri ligger problemet – det finns fler vallokaler vi är medlemmar. Så för att vi överhuvud taget ska kunna ställa upp i valet så behöver alla – även du – hjälpa till och lägga ut valsedlar i några av röstlokalerna.

Och förtidsröstningen börjar redan den 24:e, det vill säga om en vecka, så det brinner lite i knutarna.

 

Så här gör du

Vi har byggt en hemsida https://valsedel.piratpartiet.se för att hjälpa oss att koordinera utlämnandet. Vad du behöver göra nu (gärna idag) är att gå in och välja vilka röstlokaler du kan hjälpa till med.

Vi behöver också EN person i varje kommun som kan tänka sig att stå som mottagare för kommunens valsedlar. Vi kallar detta för kommunansvarig. Kan det vara du som är den personen? I så fall så är det bra om du skriver upp dig så snart som möjligt eftersom det tar ett par dagar för oss att skicka valsedlarna.

För att skriva upp sig på att lägga ut valsedlar i en eller flera röstlokaler eller vallokaler, gör så här:

  • Gå in på https://valsedel.piratpartiet.se
  • Välj ditt län och sedan kommun i listan
  • Du ser en lista över vilka röstlokaler som finns. Välj vilka du kan hjälpa till med.
  • Fyll i dina kontaktuppgifter

Du får kontaktuppgifter till personen som har valsedlar i din kommun. Prata med hen för att få valsedlar. Om det inte finns någon person så erbjuds du att vara mottagare. Om du har möjlighet, tacka gärna ja till det!

Så snart som möjligt efter att röstlokalerna öppnat, gå dit och lämna valsedlarna.

Och kom ihåg – valet börjar redan om en vecka, så gå in redan idag på https://valsedel.piratpartiet.se och skriv upp dig. Piratpartiet behöver din hjälp!

1080 1080 Piratpartiet