Upphovsrättsdirektivet och dataskydd

14 juni, 2020

Marcel Kolaja, tjeckisk EU-parlamentariker för Piratpartiet, har skickat ett brev (undertecknat av en mängd andra parlamentariker) med en uppmaning till EU-kommissionen att involvera European Data Protection Board i implementeringen av förra årets upphovsrättsdirektiv.

It is clear that in times when platforms can face up to 500 hours of video uploaded per minute, the only way to comply with such obligations is to use automated filters. Such filters inherently carry the risk of monitoring users and can lead to automated decision- making and profiling.

Marcel Kolaja
Marcel Kolaja på en demonstration mot upphovsrättsdirektivet förra året
Letter-on-copyright-and-data-protection_final


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!