Join the swarm:

sven-clement-piraten-lu

Luxemburgiska piraterna når ny toppnotering på 11% av väljarstödet

Luxemburgs nya parlament ifall opinionsundersökningen varit ett nationellt val

Väljarstöd

>

Med 11% i den senaste opinionsundersökningen skulle Piratpartiet i Luxemburg ta 7 mandat i Luxemburgs parlament. I valet 2018 fick de förtroende att inneha två mandat av väljarna och i EU-valet 2019 räckte 7,7% av rösterna inte riktigt fram till ett av Luxemburgs totalt sex mandat i EU-parlamentet. Utvecklingen för våra luxemburgiska partikamrater fortsätter med andra ord i rätt riktning!

Sven Clement från Piratpartiet i Luxemburg är landets femte mest populäre politiker.

Sympati och kompetens

>

I den senaste undersökningen om väljarnas attityder till enskilda nationella politiker tappade 22 av 35 politiker i sympati hos väljarna. Sympatin för Piratpartiets tidigare partiledare och nuvarande parlamentariker Sven Clement fortsätter dock att stiga. I denna undersökning hamnade Clement på plats fem i rankingen över de politiker som väljarna upplever som mest kompetenta och sympatiska. Det gör honom till högst placerad bland oppositionens politiker.

På y-axeln har vi sympati och på x-axeln upplevd kompetens. Clement är den enda piraten som är med i undersökningen.

Förtroende och utfört arbete

>

Piratpartiet är det enda partiet i Luxemburg där väljarnas förtroende ökat under 2021 och det enda partiet som ökar i undersökningar om hur bra jobb väljarna tycker att de gör.

1920 1443 Piratpartiet