Luxemburgiska piraterna når ny toppnotering på 11% av väljarstödet

4 december, 2021

Luxemburgs nya parlament ifall opinionsundersökningen varit ett nationellt val

Väljarstöd

Med 11% i den senaste opinionsundersökningen skulle Piratpartiet i Luxemburg ta 7 mandat i Luxemburgs parlament. I valet 2018 fick de förtroende att inneha två mandat av väljarna och i EU-valet 2019 räckte 7,7% av rösterna inte riktigt fram till ett av Luxemburgs totalt sex mandat i EU-parlamentet. Utvecklingen för våra luxemburgiska partikamrater fortsätter med andra ord i rätt riktning!

Sven Clement från Piratpartiet i Luxemburg är landets femte mest populäre politiker.

Sympati och kompetens

I den senaste undersökningen om väljarnas attityder till enskilda nationella politiker tappade 22 av 35 politiker i sympati hos väljarna. Sympatin för Piratpartiets tidigare partiledare och nuvarande parlamentariker Sven Clement fortsätter dock att stiga. I denna undersökning hamnade Clement på plats fem i rankingen över de politiker som väljarna upplever som mest kompetenta och sympatiska. Det gör honom till högst placerad bland oppositionens politiker.

På y-axeln har vi sympati och på x-axeln upplevd kompetens. Clement är den enda piraten som är med i undersökningen.

Förtroende och utfört arbete

Piratpartiet är det enda partiet i Luxemburg där väljarnas förtroende ökat under 2021 och det enda partiet som ökar i undersökningar om hur bra jobb väljarna tycker att de gör.


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!