Datalagringskalendern dag 15: Världens största digitala övervakningsapparat

15 oktober, 2019

”Because of the utter lack of evidence that a terrorist act has ever been prevented because searching the NSA database was faster than other investigative tactics – I have serious doubts about the efficacy of the metadata collection program” – Richard Leon, federal domare i USA

Citatkälla

National Security Agency – NSA – har världens största digitala övervakningsapparat. De har mest information i hela världen om var människor befinner sig, hur de beter sig, vem de pratar med och så vidare.
Trots deras enorma massövervakningsprogram så finns det alltså ingen evidens för att det någonsin varit snabbare att använda informationen från dessa program än från traditionell riktad spaning vid terrorattacker.
Massövervakning är helt enkelt väldigt ineffektiv brottsbekämpning, vare sig det rör sig om NSA:s enorma övervakningsapparat eller den svenska datalagringslagen.

***

Följ vår Datalagringskalender på datalagring.piratpartiet.se.


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!