Join the swarm:

Pp Header Orange 3000x1000px

Välkomna till Piratjakten!

Alla valkampanjer är speciella, men vissa är mer speciella än andra. Kampanjen för att återta våra mandat i EU-parlamentet särskiljer sig från Piratpartiets tidigare valkampanjer genom att vara den första som använder vårt internt utvecklade verktyg Piratjakten.

Piratjakten är en tävling för pirat-aktivister under valkampanjen. Du samlar poäng genom att sätta upp affischer och hitta andras affischer. Mer är på gång, då verktyget fortfarande uppdateras frekvent, men ännu kan du inte få poäng genom att till exempel twittra med hashtaggen #piratpartiet eller dela ut flygblad.

Hur går jag med?

>

För att börja tävla med andra aktivister genom Piratjakten går du in på piratjakten.piratpartiet.se och registrerar ett konto. Du kan börja samla poäng direkt, men kan inte se rankinglistor och dylikt förrän en administratör kunnat verifiera att du är medlem i partiet. Om du inte redan är medlem kan du snabbt bli det på blipirat.nu.

Inloggningssidan för Piratjakten

För att underlätta verifieringen rekommenderar vi att du använder samma mailadress som när du blev medlem i partiet.

Hur tjänar jag poäng?

>

Det enklaste sättet att tjäna poäng är genom att sätta upp affischer på välbesökta ställen. Här följer en detaljerad guide.

  1. Beställ affischer från Piratshoppen.
  2. Om du beställer A1-affischer så får du små etiketter med affischerna, som ska klistras på i den vita rutan.
  3. Om du beställer A3-affischer så behöver du inte klistra på några etiketter.
  4. Sätt upp affischen någonstans där många kommer se den.
  5. På affischerna finns QR-koder. Scanna dem efter att du satt upp affischerna. På så sätt vet systemet om att de är ”dina” affischer. Du får poäng för att ha satt upp en affisch.
  6. När andra går förbi och scannar ”dina” affisch-koder så får du ännu mer poäng. Du vill alltså sätta upp dina affischer där så många som möjligt kommer scanna dem.
Den lilla vita rutan nere till höger är alltså där QR-koden hamnar.

Kan jag hjälpa Piratjakten att utvecklas?

>

Det korta svaret är ”Ja, självklart!”. Det lite längre svaret är att alla är välkomna att delta i utvecklingen. Vi arbetar gemensamt genom Gitlab och diskuterar utvecklingen i partiets chatt. Om du redan är medlem i partiet, men inte har ett konto på chat.piratpartiet.se kan du maila mattias.rubenson@piratpartiet.se. Finns du redan i chatten så bör du peta på ansvarig utvecklare @antiwrapper för att inkluderas i diskussionerna om Piratjakten.

Vi behöver just nu framför allt hjälp med att förbättra Piratjaktens UI, men det finns många sätt att hjälpa till på!

3000 1000 Piratpartiet