Piraterna stora segrare i de tjeckiska regionvalen

4 oktober, 2020

I helgen hölls regionval i Tjeckien. 2016 hölls regionval senast i Tjeckien, då vann piraterna 5 mandat. Nu har piraternas mandat ökat med 94, till totalt 99 stycken. Bara Tjeckiens största parti ANO har fler, med 178 mandat i hela landet.

Men valens stora vinnare är trots det piraterna, vars ökning med 94 mandat var den överlägset största, både relativt tidigare resultat och i absoluta termer. Den näst största ökningen stod en allians av lokalpartier för – 31 mandat. ANO stod i princip still, men ökade med 2 mandat.

Resultatet i regionvalen enligt Wikipedia 4/10

Valresultatet förstärker den politiska verklighet som vuxit fram i Tjeckien de senaste fem åren, med ANO och dess korrupta ledare Andrej Babis som styrande och Piratpartiet som dess största fiende, med anti-korruption och transparens som vapen i kampen mot Babis.

Ivan Bartos, partiledare för det tjeckiska Piratpartiet

Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!