PM: Piraterna går mot sitt bästa val någonsin!

13 maj, 2019

För bara 13 år sedan grundades det första piratpartiet i Sverige. I rörelsens tredje EU-val kommer vi att skriva historia. För första gången kommer det finnas pirater från flera olika länder i parlamentet. Vi kommer vara fler än någonsin som kan arbeta för att vända nätpolitiken från censur och övervakning till skydd för yttrandefrihet och privatliv.

I Tjeckien går piraterna mot ett valresultat på 16% och 4-5 mandat, i Tyskland kommer vi behålla vårt mandat och i Luxemburg har piraterna med 7% i opinionen stor chans att knipa ett mandat även där. De europeiska piraterna har ett gemensamt valprogram och kommer därför utgöra en samlad röst i EU, i storleksordning med Socialdemokraternas.

Här i Sverige ger senaste sammanvägningen av mätningar Piratpartiet runt 2% av rösterna och en reell chans att återta vår plats i parlamentet.

“Piratpartiet är det enda partiet med en utpräglad politik för det digitala samhälle vi lever i idag. Vi förstår värdet av ett skyddat privatliv och yttrandefrihet. Vi ser tydligt att allt fler inser att begränsningar av internet är ett hot mot demokratin. Vi har goda chanser att återta vår plats i Europaparlamentet. Med fler pirater än någonsin i parlamentet kommer vi göra stor skillnad för europeisk politik.

Mattias Bjärnemalm, Piratpartiets förstenamn på EU-listan

Med hundratusentals européers röster i ryggen kommer piratrörelsen att stå starkare än någonsin efter valdagen 26 maj. Vi kommer kunna vara en starkare röst för en teknisk utveckling som sätter mänskliga relationer i centrum, så att vi kan skydda människors rätt till privatliv, yttrandefrihet och stå upp mot förslag på att censurera nätet.

Det kontroversiella upphovsrättsdirektivet och dess krav på censurfilter har ökat intresset för Piratpartiet både i Sverige och internationellt, men det finns fler frågor som gör att piraterna blir mer populära. Bland dem finns den terrorförordning som nu behandlas i parlamentet, där bland annat drakoniska krav på blockering av lagligt material på internet finns med som förslag.

“Många har tröttnat på den föråldrade politik som förs i EU, som inte tar hänsyn till den digitala utvecklingen. De har sett att piraterna är den enda politiska kraften som tar digitaliseringen på allvar. Det finns ett oerhört engagemang i de här frågorna. Det vi ser nu är början på en digital revolution.

Katarina Stensson, Vice partiledare och andrenamn på EU-listan

Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!