Nu börjar media vakna

3 mars, 2019

Vår toppkandidat Mattias Bjärnemalm skriver på sin blogg:

”Det har äntligen börjat skapas debatt kring upphovsrättsdirektivet. Och media har börjat rapportera om vad som händer, och hur det kom sig att svenska regeringen plötsligt vände och stödde förslaget i ministerrådet. Visserligen är det för lite och för sent. Men bättre än inget.

Jag skrev en debattartikel tillsammans med en rad andra kunniga personer, och vi har fått mothugg från en upphovsrättslobbyist. Givetvis kommer vi att besvara repliken. Samma lobbyist har även skrivit i SVD, och även där ska jag försöka få in en replik.

Jag har även fått en annan artikel om direktivet publicerad, och om 1177-skandalen, samt en om utökningen av vilka som kan ta del av FRA-övervakningen. Så det har varit en bra vecka för att synliggöra våra frågor. Nu gäller det att hålla trycket uppe hela vägen fram till valet. Och fokus bör främst vara upphovsrättsdirektivet så att vi kan stoppa censurfiltren och länkskatten i parlamentet. Det planeras demonstrationer runtom i Europa den 23 mars mot förslaget. Förhoppningsvis ska vi kunna ordna ett par även i Sverige. Hör av dig om du vill hjälpa till att planera något.”


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!