Marcel Kolaja på FOSDEM20

8 februari, 2020

Marcel Kolaja på FOSDEM20

Förra helgen anordnades FOSDEM20. FOSDEM är en årlig konferens för utvecklare av fri och öppen mjukvara, som anordnas i Bryssel. Dagen innan konferensen inleds på allvar hålls olika arrangemang av olika föreningar med intresse av fri mjukvara. I år bjöds Marcel Kolaja, tjeckisk EU-parlamentariker för Piratpartiet, in att tala på två av dem.

Den första av dem anordnades av OpenForum Europe, en förening som utbildar politiker i fördelarna av att använda open source inom offentlig sektor. Marcel lyfte hur open access och open source kan vara en viktig del av Europas digitalisering. Ett tydligt exempel finns inom bilindustrin, genom dieselgate. Volkswagen hade aldrig kunnat fuska sig förbi utsläppskontrollerna ifall mjukvaran varit öppen och möjlig att kontrollera för utomstående.

Marcel närvarade också vid Free Software Foundation Europes arrangemang. Han presenterade vad som pågår i EU-parlamentet, framför allt gällande fri mjukvara.

Följ Marcel Kolaja på hans Twitter.


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!