De slovenska piraterna närmar sig parlamentet medan de luxemburgiska blir allt populärare

1 juli, 2021

Piratpartiet är en internationell politisk rörelse. Vi har politisk representation på EU-nivå och nationellt i Tjeckien, Luxemburg och på Island, samt lokalt i flera olika europeiska länder. 2022 ser det ut som att de slovenska piraterna har goda chanser att bli nästa parti att nå nationell representation.

Luxemburg

Det luxemburgiska Piratpartiet tog plats i deras nationella parlament 2018 med 6,45% av rösterna. Den senaste opinionsundersökningen visar att de ökat sitt stöd till nästan 9%. Står sig siffrorna till nästa parlamentsval 2023 skulle det fördubbla deras mandat i parlamentet från två till fyra (av totalt sextio).

PPLU ökar mest av alla luxemburgiska partier i den senaste undersökningen

Dessutom har piraternas partiledare Sven Clement stigit i rankerna till att bli landets sjunde mest populäre politiker, med särskilt stort stöd bland landets äldre invånare.

Sven Clement (PPLU) stiger mest av alla i undersökningen

Slovenien

De slovenska piraterna har i flera år stadigt stigit i opinonsundersökningar. De fick 2,15% i parlamentsvalet 2018 och har sedan dess tagit sig allt närmare deras spärr på 4%. Den senaste undersökningen ger dem 3,9% av väljarstödet. Parlamentsvalet 2022 ser ut att bli en rysare för de slovenska piraterna!

Rolando Benjamin Vaz Ferreira, partiledare för de slovenska piraterna

Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!