Piratpartiet — Omtanke istället för misstanke

De slovenska piraterna närmar sig parlamentet medan de luxemburgiska blir allt populärare

Piratpartiet är en internationell politisk rörelse. Vi har politisk representation på EU-nivå och nationellt i Tjeckien, Luxemburg och på Island, samt lokalt i flera olika europeiska länder. 2022 ser det ut som att de slovenska piraterna har goda chanser att bli nästa parti att nå nationell representation.

Luxemburg

>

Det luxemburgiska Piratpartiet tog plats i deras nationella parlament 2018 med 6,45% av rösterna. Den senaste opinionsundersökningen visar att de ökat sitt stöd till nästan 9%. Står sig siffrorna till nästa parlamentsval 2023 skulle det fördubbla deras mandat i parlamentet från två till fyra (av totalt sextio).

PPLU ökar mest av alla luxemburgiska partier i den senaste undersökningen

Dessutom har piraternas partiledare Sven Clement stigit i rankerna till att bli landets sjunde mest populäre politiker, med särskilt stort stöd bland landets äldre invånare.

Sven Clement (PPLU) stiger mest av alla i undersökningen

Slovenien

>

De slovenska piraterna har i flera år stadigt stigit i opinonsundersökningar. De fick 2,15% i parlamentsvalet 2018 och har sedan dess tagit sig allt närmare deras spärr på 4%. Den senaste undersökningen ger dem 3,9% av väljarstödet. Parlamentsvalet 2022 ser ut att bli en rysare för de slovenska piraterna!

Rolando Benjamin Vaz Ferreira, partiledare för de slovenska piraterna
3000 1000 Piratpartiet
Sök efter...