Avsnitt 19 - Vad finns det för alternativ till Big Tech?

14 februari, 2021

Deltagare: Mattias Rubenson, partisekreterare, och Johan Öhman Saldes, pirat och programmerare

Ämne: Vad finns det för alternativ till Big Tech?

Makten över internet och vår kommunikation har allt mer centraliserats i händerna på ett fåtal företag – Big Tech. Piratpartiet arbetar politiskt för att decentralisera internet igen – särskilt genom förslag om interoperabiltetstvång. Men vad kan man göra som orolig individ? Hur ser framtiden ut för de decentraliserade alternativen till Big Tech? Om detta pratar vi i detta avsnitt av Ett skepp kommer lastat.

Läs mer: Om interoperabiliet: https://piratpartiet.se/nyheter/interoperabilitet-ar-nyckeln-till-att-knacka-natjattarnas-dominans/

Principprogrammet om decentralisering: https://piratpartiet.se/principprogram/#2.3.2

Principprogrammet om Big Tech: https://piratpartiet.se/principprogram/#3.8


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!