Avsnitt 10 - Schrems II, Privacy Shield och framtiden för dataöverföringar mellan EU och USA

9 augusti, 2020

Deltagare i podden: Katarina Stensson, partiledare och Henrik Passmark, vice partiledare.

Ämnen: Schrems II, Privacy Shield och framtiden för dataöverföringar mellan EU och USA

Trots den övervakning som följt med Coronapandemin finns det även ljuspunkter att uppmärksamma för den som intresserar sig för människors integritet och rätt till privatliv. Vi diskuterar EU-domstolens dom i målet Schrems II gällande överföringar av personuppgifter mellan EU och USA och vilka konsekvenser den kommer få.

Läs mer: https://piratpartiet.se/nyheter/privacy-shield-avskaffad-slut-pa-dataoverforingar-till-usa/ https://gregorova.eu/en/ecj-s-ruling-schrems-ii-is-a-victory-for-privacy-of-european-citizens/ https://noyb.eu/en/cjeu https://www.patrick-breyer.de/?p=592088&lang=en https://www.eff.org/deeplinks/2020/07/eu-court-again-rules-nsa-spying-makes-us-companies-inadequate-privacy


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!