Join the swarm:

skepp_banner2

Avsnitt 1 – Oracle stämmer Google för upphovsrättsintrång och kan Canonical bli uppköpt av Amazon?

Deltagande i podden: Henrik Passmark, vice partiledare, och Mattias Rubenson, partisekreterare Ämnen: Oracle stämmer Google för upphovsrättsintrång i Javas API och rykten om att Amazon kan komma att köpa Canonical.

Kan man äga en API? Är det upphovsrättsintrång när jag konstruerar en ny ratt till din bil och ser till att den fungerar med motorn? Kommer Google behöva lämna Android bakom sig? Frågorna aktualiseras av att Oracle för ett par år sedan stämt Google för upphovsrättsintrång, eftersom Google implementerat Javas API i Android. Vi förklarar vad ett API är och vad det här rättsfallet kan betyda i framtiden. Dessutom diskuterar vi rykten om att Amazon skulle vilja köpa Canonical, med anledning av allt tätare integration mellan Ubuntu Pro och Amazons tjänster.

Vidare läsning: https://arstechnica.com/tech-policy/2020/01/oracle-copied-amazons-api-was-that-copyright-infringement/, https://en.wikipedia.org/wiki/Google_v._Oracle_America, https://www.eff.org/cases/oracle-v-google, https://ubuntu.com/blog/canonical-announces-ubuntu-pro-for-amazon-web-services

2560 853 Piratpartiet