Join the swarm:

Europaparlamentet i Strasbourg

PM: Vi kommer återta vår plats i EU

Piratpartiet ökar starkt i opinionen

Efter att upphovsrättsdirektivet och artikel 13 röstades igenom i EU har många åter fått upp ögonen för Piratpartiet, som nu ökar starkt i opinionen med 1,9 % i senaste mätningen från Novus.

Piratpartiet är det enda partiet med en utpräglad politik för det digitala samhälle vi lever i idag. Vi förstår värdet av ett skyddat privatliv och yttrandefrihet. Vi ser tydligt att allt fler inser att begränsningar av internet är ett hot mot demokratin. Vi har goda chanser att återta vår plats i Europaparlamentet.

– Mattias Bjärnemalm, Piratpartiets förstenamn på EU-listan.

Med 3 veckor kvar till EU-valet är det enligt Novus-undersökningen fortfarande 24 % av väljarna som inte har bestämt sig, vilket innebär att opinionen kan svänga snabbt. Att Piratpartiets frågor är högaktuella kommer att gynna partiet i EU-valet 26 maj.

Efter att upphovsrättsdirektivet och artikel 13 röstades igenom har vi sett en tillströmning av medlemmar och intresse för partiet. Många har tröttnat på den föråldrade politik som förs i EU, som inte tar hänsyn till den digitala utvecklingen. Det finns ett oerhört engagemang i de här frågorna. Det vi ser nu är början på en digital revolution.

– Katarina Stensson, Vice partiledare och andrenamn på EU-listan

Piratpartiet stora i Europa

>

Piratpartiet ser ut att kunna bli största parti i EU-valet i Tjeckien, i vissa opinionsundersökningar har de legat över 20 %. Tyska Piratpartiet har idag ett mandat i EU-parlamentet och ser ut att få behålla det. Även Luxemburgs piratparti har goda chanser att komma in i EU.

Vi behöver pirater i EU som slåss för ett fritt och öppet internet och ett samhälle fritt från massövervakning. I en tid där övervakning, kontroll och korruption sprider sig, behövs Piratpartiet mer än någonsin.

– Magnus Andersson, Partiledare och tredjenamn på EU-listan

Du kan också läsa vårt pressmeddelande här.

2560 853 Piratpartiet