Join the swarm:

Piratpartiet — Omtanke istället för misstanke

Debatt: Artikel 11, 13 och hur IPRED-lagen undergräver rättsstaten

Vår partiledare har i helgen publicerat tre debattartiklar. Om vikten av att riva upp Ipred-lagen skriver han i Syre och på Nyheter24. Dessutom skriver han om hur artikel 11 och 13 i upphovsrättsreformen utgör en attack på vårt fria internet, en attack som regeringen ställer sig bakom.

Tack vare IPRED-lagen så har upphovrättstroll fått tillgång till ett kryphål i rättsstaten som gör att de kan skicka ut hotbrev, förklädda till kravbrev, där personer uppmanas att betala in ett antal tusenlappar – annars riskerar de att dras inför domstol och stämmas på miljonbelopp.

Hjälp oss att sätta stopp för hotbreven genom att skriva under vårt upprop #stoppahotbreven. Ju fler namn vi samlar in, desto svårare blir det för media och politiker att ignorera frågan!

Artikel 11 – mer känd som ”länkskatten” – kommer starkt begränsa möjligheten att länka till nyheter och minska mångfalden i media. Artikel 13 innebär ett krav på att plattformar ska censurera alla uppladdningar som kan utgöra upphovsrättsintrång.

Den 20-21 juni röstar JURI-utskottet i EU-parlamentet om artiklarna 11 och 13. Påverka dem genom verktyget på saveyourinternet.eu!

3000 1000 Piratpartiet