Debatt: Artikel 11, 13 och hur IPRED-lagen undergräver rättsstaten

13 juni, 2018

Vår partiledare har i helgen publicerat tre debattartiklar. Om vikten av att riva upp Ipred-lagen skriver han i Syre och på Nyheter24. Dessutom skriver han om hur artikel 11 och 13 i upphovsrättsreformen utgör en attack på vårt fria internet, en attack som regeringen ställer sig bakom.

Tack vare IPRED-lagen så har upphovrättstroll fått tillgång till ett kryphål i rättsstaten som gör att de kan skicka ut hotbrev, förklädda till kravbrev, där personer uppmanas att betala in ett antal tusenlappar – annars riskerar de att dras inför domstol och stämmas på miljonbelopp.

Hjälp oss att sätta stopp för hotbreven genom att skriva under vårt upprop #stoppahotbreven. Ju fler namn vi samlar in, desto svårare blir det för media och politiker att ignorera frågan!

Artikel 11 – mer känd som ”länkskatten” – kommer starkt begränsa möjligheten att länka till nyheter och minska mångfalden i media. Artikel 13 innebär ett krav på att plattformar ska censurera alla uppladdningar som kan utgöra upphovsrättsintrång.

Den 20-21 juni röstar JURI-utskottet i EU-parlamentet om artiklarna 11 och 13. Påverka dem genom verktyget på saveyourinternet.eu!


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!