Datalagringskalendern dag 8: "We kill people based on metadata"

8 oktober, 2019

”We kill people based on metadata” – Michael Hayden, tidigare chef för NSA och CIA

Citatkälla

Metadata från NSA används för att försöka säkerställa ”mål” som ska träffas av amerikanska drönare. Detta har i många fall lett till att oskyldiga civila fått sätta livet till. Tekniken som NSA använder spårar mobiltelefoner och SIM-kort. Det finns inga garantier att missilen träffar avsett ”mål”, utan enbart den elektroniska enheten som spårats och identifierats som måltavla för en drönarattack.

De använder opålitliga metoder för att lokalisera terrorister, i det här fallet metadata och geolokalisering, vilket har visat sig vara ineffektivt. ”Målet” kan byta mobiltelefon eller sätta SIM-kortet i en annan enhet. Att kriga i blindo och döda civila är ett straffbart brott mot krigets lagar, ändå är det ingen som ställs till svars.

Att CIA dödar människor baserat på metadata säger oss att informationen är relevant och inte något vi borde lämna ifrån oss utan protester. Att det sen leder till att oskyldiga får sätta livet till visar oss hur ineffektiv tekniken är i terrorbekämpningens tjänst.

Följ vår Datalagringskalender på datalagring.piratpartiet.se.


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!