Avsnitt 8 - Övervakning i coronans spår och patent

2 maj, 2020

Ämnen: Övervakning i coronans spår och patent

Deltagare: Henrik Passmark, vice partiledare och Mattias Rubenson, partisekreterare

Det här avsnittet pratar vi om de olika övervakningsinitiativen som tagits i coronavirusets spår. Allt från aggregerad platsdata till decentraliserade smittspårningsappar gås igenom utifrån ett piratperspektiv. Slutligen glider vi in på en diskussion om patent, särskilt då patent på eventuella vaccin mot corona.

Läs mer:

https://european-pirateparty.eu/why-corona-apps-will-do-more-harm-than-good/
https://european-pirateparty.eu/kolaja-the-commissions-proposal-to-protect-privacy-of-users-of-mobile-applications-to-combat-covid-19-is-insufficient/ https://www.patrick-breyer.de/?p=590723&lang=en https://www.patrick-breyer.de/?p=590615&lang=en
https://www.kolaja.eu/en/post/20200424-common_eu_toolbox_for_member_states_on_contact_tracing_apps_dos_and_donts/
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7453839 https://www.techdirt.com/articles/20200406/22564644248/bad-idea-is-bad-senator-sasse-wants-to-give-whoever-patents-covid-19-treatments-10-extra-years-patent-protection.shtml


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!