Svenska regeringen om censurfilter och länkskatt

30 maj, 2018

Svenska regeringen ställer sig bakom krav på censurfilter och länkskatt

För ett par dagar sedan röstade ministerrådet i EU om upphovsrättsreformen. Rådet ställde sig bakom förslaget från kommissionen, med smärre förändringar. Rådet ställde sig bakom förslagen om censurfilter och länkskatt.

De enda länder som röstade emot var Nederländerna, Tyskland och Ungern. Ungern och Tyskland röstade emot för att de inte tyckte förslaget gick tillräckligt långt. Sverige ställde sig på sidan som angriper friheten att länka och att inte bli censurerad av automatiska filter på nätet.

JURI-utskottet i EU-parlamentet ska rösta i frågan 20-21 juni. Den av de svenska ledamöterna som behöver påverkas är Jytte Guteland (S), som kan nås genom detta verktyg. Ring henne innan omröstningen och berätta att du vill att hon röstar nej till förslagen om censurfilter och länkskatt.

Läs mer om hur arbetet med upphovsrättsreformen fortgår och hur läget ser ut i parlamentet här: juliareda.eu/2018/05/censorship-machines-link-tax-finish-line/.


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!