Nygammal datalagringslag träder i kraft 1 oktober

21 juni, 2019

Tidigare i år presenterade regeringen ett förslag om att återinföra datalagring i Sverige, efter att EU-domstolen två gånger tidigare slagit ner på svensk datalagring

19 juni röstade riksdagen om lagförslaget och det antogs nära nog enhälligt (V röstade emot). Det gör det väldigt tydligt att övriga riksdagspartier inte tar medborgarnas rätt till ett privatliv på allvar över huvud taget.

Under våren har vi i Piratpartiet försökt lyfta debatten om datalagring inför denna omröstning genom ett par debattartiklar om hur medierna behandlar frågan, rättsstatens principer, och hur regeringens förslag är oförenligt med EU-domstolens utlåtanden.

Som tur är så har Bahnhof redan flaggat för att man troligen kommer överklaga lagen till EU-domstolen, där den säkert kommer gå samma öde till mötes som tidigare datalagringslagar. Frågan är bara hur lång tid det tar och ifall inrikesministern lyckas skrämma Bahnhof till att lyda.


Donera

Det bästa sättet att ekonomiskt stödja vår verksamhet på är genom att bli vad vi kallar guldpirat - en person som donerar till oss regelbundet, varje månad. Dessa donationer gör att vi kan fortsätta med vår verksamhet och planera för framtiden. Bli guldpirat genom att klicka på knappen nedan.

Du kan också donera enskilda belopp via Swish (1231792159) eller PayPal.

Guldpirat


Swish

PayPal

Bli pirat

Att bli medlem i Piratpartiet är det enklaste sättet att visa stöd för vad vi gör. Det är helt gratis, eftersom vi inte tycker att ekonomi ska vara en barriär för att engagera sig i politiken. Välkommen ombord!