Join the swarm:

Demon­stration – Stoppa Chat Control | 21 september | Stockholm

21 september | 08:0009:00 CEST
Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
demo-Zee-Vieria-CC-BY-4-0

Demon­stration – Stoppa Chat Control | 21 september | Stockholm

21 september | 08:0009:00 CEST

På morgonen torsdag den 21 september organiserar Piratpartiet en demonstration mot massövervakningsförslaget Chat Control 2.0.

Nu avgörs om Chat Control blir verklighet:

Riksdagens EU-nämnd kan påverka hur regeringen röstar i Ministerrådet den 28 september och Sveriges röst kan bli avgörande.

Häng med oss och demonstrera utanför riksdagen den 21 september! Demonstrationen arrangeras av Piratpartiet, men du är naturligtvis välkommen att delta oavsett politisk tillhörighet. Detta lagförslag är avgörande för vår framtid och vi behöver samarbeta för att stoppa Chat Control – stoppa, göra om och göra rätt!

Vi har redan flera talar inbokade på demonstrationen:

Fler talare är på gång.

Har du frågor om demonstrationen?

Kontakta vår partiledare Katarina Stensson på katarina.stensson@piratpartiet.se.

Om förslaget

EU-förslaget Chat Control 2.0 tar bort din rätt till privat kommunikation. Förslaget förespråkar mass­övervakning i en utsträckning som har kritiserats starkt av både journalister, forskare och IT-säkerhets­branschen.

»Inte ens Östtysklands säkerhetspolis Stasi hade övervakning på den här nivån.«
– Professor Stefan Axelsson (Stockholms Universitet)

Chat Control är tänkt att förebygga och bekämpa sexuella övergrepp mot barn, men skapar istället en massövervakningsapparat som kan missbrukas när den väl är på plats, och undergräver möjligheten till krypterad kommunikation.

Det tyska barnrättsförbundet kallar förslaget ”ineffektivt och oproportionerligt”. 300 internationella forskare har skrivit ett öppet brev till EU-kommissionen och beskriver hur teknologin som lagförslaget bygger på inte existerar, och att det får sidoeffekter som är extremt farliga för alla internetanvändare.


Zee Vieira


 

Arrangör

Piratpartiet
E-post:
info@piratpartiet.se

Plats

Mynttorget, Stockholm
Mynttorget
Stockholm, Stockholm 111 28 Sverige
+ Google Map