Utan internet
tystnar samtalet

Magnus Andersson

Jag har varit aktiv i Piratpartiet sedan 2009 och hunnit med att syssla med valsedelsdistribution och aktivistsamordning innan jag landade som partiledare 2016. Till vardags är jag test- och kvalitetsansvarig på ett IT-företag i Göteborg. Jag skulle beskriva mig själv som en generalist och en pragmatiker.

Jag har alltid röstat, det är en rättighet som jag anser att alla ska använda sig av. Jag är uppvuxen i en socialdemokratisk arbetarfamilj, som många andra, och i början så röstade jag på dem mestadels av tradition. Vi har inte pratat så mycket politik i min familj egentligen, så jag har fått bilda min egna uppfattning i lugn och ro om de olika ideologierna. När jag blev äldre så röstade jag på Miljöpartiet, Moderaterna och Folkpartiet i lite olika perioder. Jag skulle kunna säga att jag sökte, försökte hitta det parti som jag kände var mitt parti. Men oavsett vilket parti så var det något som skavde, som gjorde att jag inte kände mig hemma.

Tills jag hittade Piratpartiet.

Vad vill jag göra?

Internet

Framtidstro

Transparens

Jag ser kampen för ett fritt och öppet internet som den mest fundamentala politiska striden idag. Om vi inte har ett fritt internet för demokratiskt samtal och organisering kan inga andra politiska kamper vinnas.

I dag behöver EU ett politiskt ledarskap som inspirerar en tro på framtiden. Jag vill arbeta för positiva visioner och politiskt agerande som inte bara handlar om att sätta stopp för dåliga saker, utan också främja bra saker.

Transparens hos makthavare är otroligt viktigt. I dag är EU för många en svart låda som inte går att förstå sig på. Blir jag invald kommer jag att vara totalt transparent i mitt arbete och jobba för bättre insynsmöjligheter i EU:s beslutsprocesser.

De andra partierna pratar inte om mitt allra största intresse. Teknik och internet. Det är mycket prat om att skapa jobb, att sänka skatter, att rädda miljön, att vilja frigöra oss. Men ingen förstår sig på internet eller har den teknikpositiva andan som Piratpartiet har. Allt går givetvis inte att lösa med teknik eller internet, men för att citera Cory Doctorow:

”The internet is not the most important fight we have; but it’s the most foundational.”

Alla framtida strider kommer att till stor del hållas på internet, om de nu inte redan gör det. För internet har blivit människans förlängda nervsystem, där vi når ut till varandra på helt nya sätt. På sätt som de gamla partierna inte förstår, där förbud och övervakning är deras sätt att reagera på det okända. Så låt oss se till att låta internet fritt från korporativismens krafter och politiker som går i deras koppel då de inte förstår bättre.

Dela

Delta

Donera

Hjälp mig att synas genom att dela vad jag skriver på Twitter och Facebook.

Du kan delta i min valkampanj genom att bli medlem i Piratpartiet, prata om min kandidatur med dina vänner eller bjuda hem mig för att prata med dig och inbjudna gäster om min kandidatur.

Vill du stödja min valkampanj ekonomiskt är det enklaste att swisha till Piratpartiet – vårt nummer är 1231792159.

Senaste nytt

09 maj 2019 — Digital politik - är den viktig?

Mattias Bjärnemalm — Jag är internet

[Piratpartiet i media] Undrar du vad digitaliseringen innebär för politiken, om det är viktigt med digital politik och hur Piratpartiet skiljer sig från andra partier? Då ger den här videon dig de svar du söker!

Läs mer..»

04 maj 2019 — PM: Vi kommer återta vår plats i EU

Europaparlamentet i Strasbourg

[Pressmeddelanden] Efter att upphovsrättsdirektivet och artikel 13 röstades igenom i EU har många åter fått upp ögonen för Piratpartiet, som nu ökar starkt i opinionen med 1,9 % i senaste mätningen från Novus.

Läs mer..»

04 maj 2019 — Intervju med Magnus Andersson

Magnus Andersson — Jag är internet

[Piratpartiet i media] Vår partiledare tillika tredjekandidat till EU-parlamentet, Magnus Andersson, intervjuas i videon nedan av företrädare för kanadensiska och nederländska piratpartierna.

Läs mer..»

25 april 2019 — Nu kan du beställa kampanjmaterial!

[Aktivism] Piratshoppen har öppnat möjligheten att förbeställa kampanjmaterial för leverans under första veckan i maj. Du kan beställa foldrar och affischer - både i A1 och A3.

Läs mer..»

14 april 2019 — PM om Assange

[Pressmeddelanden] I veckan arresterades Julian Assange, medgrundare av Wikileaks, av brittisk polis. Han åtalas för att ha brutit mot sina borgensvillkor i Storbritannien 2012. USA har begärt honom utlämnad för hans roll i att ha avslöjat amerikanska krigsbrott i Irak och Afghanistan - bland annat angrepp på civila och journalister.

Läs mer..»