Katarina
Stensson

Vem är jag?

Jag upptäckte partiet på riktigt under 2014 och man kan väl säga att det var kärlek vid första ögonkastet. Jag brinner extra mycket för allas rätt till kunskap, och vill jobba för öppenhet och transparens på alla områden. Min åsikt är att politik bör byggas på evidens så långt det är möjligt, och att teknik är fantastiskt och kan användas som verktyg för att lösa många samhällsproblem, om vi ser till att ha människan i fokus när vi utvecklar den. Min bakgrund är som ingenjör, och forskare i fysik, och med ett stort engagemang i utbildningsfrågor. Med erfarenhet inom akademisk forskning, i startupsektorn och i föreningslivet har jag en bred erfarenhet och förståelse för olika aktörer i samhället och deras behov och intressen. Min åsikt är att politikers roll är att ta hänsyn till alla dessa men i slutändan agera för medborgarnas bästa, och vara deras röst när de inte får höras.

Vad vill jag göra?

Demokrati

Kunskap

Evidens

EU behöver bli bättre förankrat i folkviljan. Vissa beslut ska inte fattas på EU-nivå, utan närmare de människor som berörs. Andra beslut bör fattas på EU-nivå, till exempel många digitaliseringsfrågor. Där ska folkets röst höras tydligare än idag.

Kampen för fri kunskap är central för framtidssamhället. Idag finns många hinder för spridningen av kunskap – till exempel upphovsrätten. Samtidigt har vi stora möjligheter att använda internet för att sprida kunskap bättre – vi bör följa exemplen från Wikipedia, Khan Academy och Sci-hub.

Jag vill jobba för en mer evidensgrundad politik i Bryssel, där vetenskapens och akademins röster blir hörda mer än företagens lobbyister. För mig måste all politik vara grundad i kunskap.

Jag vill arbeta för ett mer demokratiskt Europa, där politiker ställs till svars för sina beslut, och där folkets röst väger tyngre. EU är helt nödvändigt för att reglera vissa frågor, medan andra beslut måste få fattas närmare medborgare. En röst på mig är en röst på progressiv, evidensbaserad politik, baserad på piratrörelsens värderingar om fri kunskap, kulturskapande och stärkt försvar för demokrati och mänskliga rättigheter.

Dela

Delta

Donera

Du kan delta i min valkampanj genom att bli medlem i Piratpartiet, prata om min kandidatur med dina vänner eller bjuda hem mig för att prata med dig och inbjudna gäster om min kandidatur.

Vill du stödja min valkampanj ekonomiskt är det enklaste att swisha till Piratpartiet – vårt nummer är 1231792159.

Senaste nytt

25 april 2019 — Nu kan du beställa kampanjmaterial!

[Aktivism] Piratshoppen har öppnat möjligheten att förbeställa kampanjmaterial för leverans under första veckan i maj. Du kan beställa foldrar och affischer - både i A1 och A3.

Läs mer..»

14 april 2019 — Pirat-TV om Assange, internationella framgångar och reglering av nätjättarna

Piratvision

[Piratpartiet] Gårdagens avsnitt av Pirat-TV tog upp senaste nytt inom den internationella piratrörelsen - nya mätningar visar att Piratpartiet är största parti i Tjeckien och näst största parti på Island och de finska piraterna siktar mot riksdagen i helgens val. Mattias Bjärnemalm och Katarina Stensson diskuterade också situationen kring Julian Assange och hur de stora nätjättarna borde hanteras politiskt framöver.

Läs mer..»

08 april 2019 — Pirat-TV med Julia Reda och Saga Nyrén

Piratvision

[Internationellt] I lördags gästades Pirat-TV av Julia Reda, piraten i EU-parlamentet, för att diskutera upphovsrättsdirektivet, censurfilter och länkskatt, och av Saga Nyrén som kandiderar till den finska riksdagen för Piratpartiet. De finska piraterna siktar på att ta ett mandat i valet 14 april.

Läs mer..»